středa 9. prosince 2020

Kambek na Vlně - 8B, 8B, 8B/+ FA

V posledních dnech jsem dvakrát vyrazil do ráje boulderingu na "sever". Nejprve do Labáku, zapracovat na Piece of My Life 8B+. Na zahřátí prstů koukám na nezopakovaný The Wave 8B/B+, lehký úvod, pak těžká pasáž přes Mažoreta a lehký dolez, po nakrokování pouští na pár nálezů, klasa spíše lehčí 8B, možná i jen 8A+?

The Wave 8B

Přesunu se o pár metrů vedle. U Piece of My Life jsem minule vylezl první část – zleva doprava za 8B. Dnes chci vylézt druhou část – zprava doleva – samostatně Pomerančový Mechanismus za 8B. V hlavě jsem si myslel, že tato část bude o něco lehčí, ale kroky mě vyvedly z míry a opět horko těžko krokuji, nakonec nacházím ty pravé stupy, se kterými se dají ty jebky udržet, a po několika nálezech přelézám. No, celý Piece of My Life bude pořádná fuška a snad bude fungovat nákoleník v polovině boulderu. Ještě zkusím Mažoreta, nátahem udělám klíčový krok, sem napnutý jak struna a nic víc neudělám, rozhodně by to ale bylo zajímavé vylézt bez nástupního kamene na zemi.

The Wave 8B

Pak razím se Štěpánem na Modřín, cílem je nádherný projekt Comeback SD. Rozlezu se na Pravěku 7C+/8A, bohužel při Flashi urvu klíčový stup a musím lézt trochu jiným programem než Zeros, ale druhým ostrým pokusem posílám, teď je to spíše 8A? Pak jdu ladit Comeback, kroky se prokousávám hodně pomalu, úvod nějak jde, ale nedokážu vymyslet, jak nalézt do stand verze, zbytek už je ok, jen jeden chyt je mokrý, takže drobná úprava lezeckého programu. Jako vždy nakonec stačí zabrat a můžu dávat pokusy. Pokusy jsou lepší a lepší, až spadnu z posledního těžkého kroku, levá ruka je odvařená, dostává tady pěkně zabrat. 

Comeback 8B/+ FA

Potřebuji odpočinek, a tak jdu se Štěpánem k Hampi Style 8A, který má na lopatě a padá pod výlezovou hranou. Po hodince restu se cítím dobře a prvním pokusem posílám, klasa obligátní 8B/8B+ s tím že může být i 8B+ nebo ne? 

Comeback 8B/+ FA
 

Lately I've made two visits to the bouldering paradise in the north. First I went to Labák where I wanted to work on Piece of My Life 8B+. As a warm up boulder I choose the unrepeated Wave 8B/B+, the beginning is easy, the following section over Mažoret is a bit harder but the finish is easy again. After practicing the moves it gives up early, I'd say the grade could be an easy 8B or maybe just an 8A+?

I move to Piece of My Life, whose first section I've climbed last time – an 8B from left to right. Today I want to climb the second part – Pomerančový Mechanismus 8B. I was thinking this part would be easier but the moves are much trickier than I thought. Eventually, I find the right footholds and I finally finish it. The whole Piece of My Life is going to be really tough. I hope the knee pad would work and help me with the middle section of the boulder. I also try Mažoret and the long reach gets me through the crux, but then I'm just too tense to be able to continue. But it would certainly be interesting to climb it without the rock in the bottom.

Then I go to Modřín with Štěpán as we are planning to climb the Comeback SD project. I warm up at Pravěk 7C+/8A, unfortunately I break off the crucial hold, so I have to choose a bit different programme than Zeros. I send it at the second attempt, now I guess it's more of an 8A? Then I go for Comeback and struggle with the moves, the first section is quite ok but I can't figure out how to move to the standing version. The rest is ok, only one of the holds is wet so I have to adjust the programme. As always, I just need to push hard. My attempts are gradually getting better until I fall from the last difficult move and my left arm tells me it has had it enough for now.

I need some rest so I follow Štěpán to Hampi Style 8A. He's doing great and falls from under the top edge. After an hour of a rest I feel good enough to try again so I send at the first attempt, the grade is the usual 8B/8B+, or maybe it could be an 8B+?

Žádné komentáře: