úterý 14. července 2020

Na Modřínu je fajn

Léto přeje příjemným lezeckým podmínkám na skalách, a tak v neděli razím na Modřín. Podmínka jako v úterý se bohužel neopakuje, ráno je chvíli příjemně, pak už se slunce opírá do kopce a je vedro. Hned jdu k Wendolům na projekt – kombo Wendolů a boulderu Aix, Zwei, Drei. Chvíli mi trvá než se aktivuji ve stropě, lištičky v kolmém drží pěkně a po hodince mám vylezeno. Asi je to maličko těžší než Wendolové takže buď stále 8B nebo už 8B/+.

Gandalfové 8B/+?

Pro zájemce videjko, ale úhel je tak blbý, že to ani nemůžu dát na youtube... https://uloz.to/file/qoUKKV8LJF8r/00131-mts

Dále jdu na Comeback a zkouším prodloužení z nízkého startu: nalézt přes malé oblinky do Comebacku, boží projekt za cca 8A+/B? Oblinky mě ale moc nedrží a nemám pořádný kartáč na dočištění  linky, takže si vylézám alespoň verzi ze stoje za 7C+.

Comeback 7C+

Přebíhám zase o kousek vedle k Ester za 8A+. Parádní kroky, lehce morfo, řezavé lišty na pravou ruku a na závěr si dát pozor na kámen za hlavou. Už je celkem teplo, tak je to bitka. Přelézám ve chvíli, kdy už mě ostré lišty na pravačku přestávají bavit. Dál jdu o kousek výše na Machinaci s Heliem za 8A, teplo a prsty už ale nedávají moc šancí na přelez, tady se musím vzdát. Po cestě k autu si ještě vzpomenu na boulder Zdravotní Procházka 8A, který jsem zahlédl na Lezci. Žádná krása, dvojkrok v kolmici za malinkou lištu, jednou zaberu a jsem nahoře.


In summer the conditions for rock climbing are almost ideal, so I go to Modřín on Sunday. The conditions are not the same as on Tuesday, though – in the morning the temperatures are pleasant but then the sun starts shining and it's awfully hot. I start with the project at Wendolové – a combination of Wendolové and Aix, Zwei, Drei. It takes a while to get ready, but the vertical ledges are solid and after an hour I'm up. It's a bit harder than Wendolové so I guess the grade could be either 8B or 8B/+.

If you want, you may watch this video, but the angle is very poor so I won't upload it to youtube... https://uloz.to/file/qoUKKV8LJF8r/00131-mts

I continue with Comeback and try the prolonged version with low start, a cool 8A+/B? project. I can't hold on, though, and I don't have a brush to clean the line properly so I settle for the standing 7C+ version.

Then I move to Ester 8A+. The moves are pretty cool, it's a bit of a morpho climb with sharp holds on the right and in the end I need to be really careful because of the rock behind my head. It's already quite hot so it's not easy at all. But as soon as I say to myself that I'm fed up with the sharp ledges, I manage to finish the boulder. I proceed to Machinace s Heliem 8A, but due to hot weather and cut fingers I have to give up. On my way back to the car I remember that I also wnated to try Zdravotní Procházka 8A, which I have seen on the lezec.cz website. It's not a big deal: two vertical moves to the ledge, I've got it at the first attempt.

Žádné komentáře: