pondělí 1. června 2020

Kralupy nad Vltavou - Sprejvól SD 8B

Doma užíváme poslední chvíle klidu před bouří, už se nechci příliš vzdalovat od těhulky, a tak se rozhodnu omrknout nový pražský hit - stěnku v Kralupech nad Vltavou. Po šesté hodině ranní jsem u stěnky, je již poměrně teplo, 12°C, a malé ostré lišty se rychle zakusují do kůže. Po rozlezu v Žíle 7C+ a Ghettu 8A ladím nejtěžší místní linku Sprejvól za 8A+ a SD variantu za 8B.  

Sprejvól SD 8B

Ze stoje dlouhý nátah ze dvou spoďáků do malinké lišty a náskok do oblé police. Nejprve se mi to zdá všechno daleko a moc malé, ale postupně, už se třemi zatejpovanými prsty, se boulderem prokoušu k Topu. Nakrokuji si variantu ze sedu, jsou tu tři kroky navíc a celkem těžké prostoupání. Dvakrát spadnu právě v prostoupání spoďáků, třetím pokusem konečně dosáhnu na řezku a v náskoku do police naštěstí nepadám.

Sprejvól SD 8B


V domnění, že zkouším Graffiti Masters za 8A, lezu traverz stěnkou zprava do Žíly v protisměru, dvakrát s bandaskami padám v konci a následně zjišťuiu, že tento směr ještě ani není vylezený. Dobrá stěnka na zimu, kvalitou trochu horší Škrovád, ale nabízí velké množství těžkých variant.


We are enjoying the last peaceful moments at home and I don't want to go too far from my pregnant wife so I decide to check out the new wall at Kralupy nad Vltavou. After 6 a.m. I'm standing under the wall, it's already quite hot – about 12°C – and the ledges are pretty sharp. After a warm up at Žíla 7C+ and Ghetto 8A I start working on the hardest local line: Sprejvól 8A+ and its 8B SD version.

The standing version consists of a reach from two underclings to a tiny ledge and then there is a jump to a round shelf. At first it all seems too far and too small but gradually I make my way to the top, even though I need to put tape on three fingers first. Then I try the SD version, there are three more moves and it's not easy at all, I fall twice and at the third attempt I finally succeed. Good that I didn't fall from the jump to the shelf.

I climb a traverse from the right to Žíla, thinking that I am climbing Grafiti Masters 8A. I fall twice, my arms ale already swollen, and then I find out that nobody has climbed in this direction yet. It's a good training wall for winter – its quality is a bit worse than the quality of the rocks at Škrovád, but there is a lot of hard stuff to climb.

Žádné komentáře: