pondělí 16. září 2019

ČP Praha - 1. místo a Perfekt Sandstone

Další víkend, další závod, tentokrát Český pohár v boulderingu v centru Prahy na náplavce na nové závodní stěně, velký palec hore! Závod proběhne perfektně, i když ve vzduchu stále rezonuje aktuální dění v ČHS, myslím si ale, že věci se hýbou správným směrem. Kvalifikací prosvištím celkem bez problémů, nasbírám pár pokusů navíc a společně s Romanem Kučerou jsme jediní se všemi bouldery. Nejvíc potrápí technická ladička v kolmáči.

Kvalifikační výpek

Odpoledne romantika v centru, pomalu začíná klesat teplota a finále se blíží. Lezu jako poslední a Vojta Trojan se Štěpánem Volfem mě dostávají pěkně pod tlak. 

Finálová dvojka

Hlavně v prvním koordinačním boulderu: kluci dávají a mně se s lehkou nervozitou nedaří správně zkoordinovat tělo. Dvojka a trojka jsou silové bomby, tam si naháním body a jdu do posledního boulderu s vědomím, že mi stačí zóna k vítězství. Tu si pohlídám, ale do topu v kolmici neprotančím. Získávám vítězství, oproti Teplicím to ale bylo tentokrát velmi těsné.

Stupně Vítězů

Záznam z Finále

V neděli i přes únavu ze závodu razíme s Kačkou vyvětrat se na polský písek, daří se mi vylézt pár boulderů 8A-8B. Krásné místo.

8B FA
8B FA

8A+/B

Another weekend, another competition, this time it was the Czech Cup in bouldering at the new gym in the centre of Prague. Thumbs up! The competition runs smoothly, despite the current situation in the Czech Mountaineering Association – I think we're heading in a good direction, though. I get through the qualification easily and together with Roman Kučera we are the only ones who finish all the boulders. The technical vertical is the worst..

In the afternoon the temperature gets lower and the final is about to start. I climb last and Vojta Trojan and Štěpán Volf get me under huge pressure because they finish the first coordination boulder and I don't. The second and third boulder are focused on power so I earn some valuable points and I only need to get the zone of the last boulder, which I do, but then I can't reach the top. I win, but compared to Teplice this was pretty tough.

On Sunday Kačka and me go to Poland to get some fresh air and I manage to climb several 8A-8B boulders.It's beautiful there.

Žádné komentáře: