sobota 16. listopadu 2013

Frodo Nakole 8B

Ve vzdálenějším výhledu počasí hlásí čt-pá luxusní podmínku a tak naplánuji Petrohrad, škola počká. Okolo 11 dojíždím na Petráč, všude mlha a tak doufám, že to nebudu muset hned otočit a jet domů. Naštěstí kameny jsou poměrně suché a tak jdu lézt. První zastávku dělám u Ufo Báby, ta je beznadějně mokrá a tak aspoň nalézám do vedlejšího Amuletu 8A. Než přijdu na ten správný program, tak se klube díra v prstu a já to balím, motivace je na jijný boulder a to na Frodo Nakole 8B. Kroky znám již z jara a tak je jenom otázka, jestli jsem zesílil anebo ne. První nálezy jsou marný, spoďák malej a nohy těžký. Pak udělám rozhodující věc, která výrazně pomůže. Sundávám tejpku z pravýho ukazováku (na něm mám díru z úterního tréninku s banánem), nástupovej chyt bere hned líp a tím pádem jde i lépe nabrat spoďák a pak zvedat nohy. Tím, že nemám tejpku na ukazováku tak horní zrnko musím brát prostředníkem, to ale naštěstí není tak velikej problém. Některý pokusy jsou lepší, v některých padám hned na začátku. Jednou se mi podaří se dostat do horního zrnka, ale nedostatečně zaberu za znko a hrana je daleko. Nakonec naštěstí všechno klapne. 

Frodo Nakole 8B

Pak přemýšlím, co dál, prsty chtějí boulder po chytech a tak volím Tomb Raider 7C+. Tady pohořím, svěšení na hranu neudělám a tak jdu dál na Virguly 8A a Krucistisk 8A. Oba bouldery řežou, krev prosakuje přes tejpky a mně nezbývá nic jiného než to vzdát. Druhý den vstávám do deprese, prsty bolí, kameny mokrý a tak neváhám moc dlouho a jedu domů. Po cestě se stavím se trošku pohejbat na Škrovádě. Daří se mi přelézt Muhamada Attu 7B+ a ještě ho trošku prodloužit zprava za 7C.


In the long-term forecast, the conditions on Thu–Fri should be awesome, so I plan Petrohrad, the school can wait. Around 11 I get to Petráč, fog is everywhere so I hope I won’t have to turn back and go home right away. Fortunately the rocks are relatively dry so I start climbing. The first stop at Ufo Bába, that one is hopelessly moist, so at least I climb into the neighbouring Amulet 8A. Before I find the right program, a hole in a finger is appearing, so I give up. I have motivation for another boulder, Frodo na kole 8B. I have known the steps since the spring, so the only question is whether I have got stronger or not. The first attempts are hopeless, legs are heavy. Then I do a decisive thing, which helps a lot. I get the tape off my index finger (on it there is a hole from Tuesday training), the beginning hold holds much better and it is therefore easier to lift legs. Since I don’t have the tape on the finger, I have to take the upper point with the middle finger, but fortunately it’s not a big problem. Some attempts are better, in other ones I fall at the beginning. Once I manage to get to the top point but I don’t grab it with enough force and the edge is far. In the end it finally works out.


Then I am thinking what to do next, fingers want a boulder with holds, so I choose Tomb Raider 7 C+. I fail here, so move on to Virguly 8A and Krucitisk 8A. Both boulders cut, the blood is soaking through the tape and I have to give up. On the following day I wake up into depression, my fingers are killing me, rocks are moist, so I don’t spend much time thinking and go back home. On the way I stop at Škrovád to get some exercise. I succeed on Muhamad Atta 7B+ and make it a bit longer on the right for 7C.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

supr videjko ze supr počinu!! gratulace, cyklisto Nakole ;)