neděle 14. dubna 2013

MSR v Bratislave 2013

Jak jsem avizoval, serie závodů začala. Prvním z nich bylo Mistrovství Slovenské Republiky v boulderingu v Bratislavském nákupním centru Aupark. Na závody jedeme s banánem, pěkně před polednem, dnes je "jen" kvalifikace. Tah to nebyl úplně nejlepší, jelikož slunce pražilo do profilů a  nebylo žádných 0°C, na což jsme si během zimy navykli. Dva bouldry nepustily a postoupil jsem do nedělního semifinále ze 7.místa. 

Lezecký kútik

Navečer se ještě zúčastním duelu, ale vypadnu hned v prvním kole. Večer nás ubytuje Tomaso Greksák v jejich paláci, za což mu velký dík.

Semifinále bylo z rána, teplota lepší a bouldry taky tak. Jednička s námi všemi vypekla i když Kubo Kováčik už pokukoval po Topu. Zbytek boulderů už jde líp a s výsledkem 3b4p postupuji z 1. místa do finále.

 Vypečená jednička

Čtverka padla na druhý pokus

Oběd, babské finále a šli jsme na to. Kolmice konečně zlehkla a padá prvním pokusem, dvojka se štestím taky. Ve trojce silový lezení a buď závěrečnej skok bo mega rozpažka. Dvakrát skočím a padám hlavou dolů. Potřetí zkusím rozpažku a jako jedinej boulder dávám. Čtyřka je povinnost. Celkově mi to teda vyneslo první místo před Kubou Kováčikem a Matou Švubem. 

 Jednička
 Rozhodující trojka
Stupně vítězů

Trošku mě zamrzelo, že některým jsme na závodech trohu vadili, nicméně Tomasovi díky za pěknej závod s hezkýma boulderama!!





Slovak Championship Bratislava 2013

As I had announced, a new series of races has begun. The first was the Slovak Championship in bouldering which took place in Bratislava's shopping centre Aupark. As only the qualifications took place that day, we did not hurry and arrived just before the noon. This move of ours turned out not to be the best one because the sun beat down into the walls. No temperatures around zero we have accustomed to during the winter. Two boulders couldn't let me conquer them so I advanced to the next round only as the 7th. 

I also attended a duel in the evening but I got out in the first round already. We were accommodated at Tomaso Greksák's palace. (Thanks!)

The semifinals were early in the morning so the temperature was better and so were the boulders. No. 1 beat all of us, although Kubo Kováčik was almost peeking at the top. We were doing much better at the rest of the boulders. I advanced from the 1st place with score 3b4p.

Then lunch, women's finals and there we went for it. The vertical let go at the first attempt, No. 2 (with a stroke of luck) too. Then power climbing at the third one, with either a mega-jump or spread-out arms at the end. I tried a jump twice and fell off both times. The third time I tried the spread-out instead and managed to send it (as the only one). No. 4 was a natural thing. Overall, I earned the first place ahead of Cuba Kováčík and Mata Švub. 

It was a pity that we constituted a small hindrance for some at the race but nevertheless, thanks to Tomaso for a good race with nice boulders!


5 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Nekomu vadili?:O

NOO NOO řekl(a)...

Třeba zrovna předsedovi Jamesu..;) prý to není mezinárodní mistrovství slovenska...

Anonymní řekl(a)...

No pockaj, ja som tam siel hl. kvoli Vam chalani. Vo finale si bol o triedu lepsi, co ocenilo cele publikum. Gratulacia! Drzim palce, tesim sa navidenou na Slovensku.

Peter Pedro Jochec řekl(a)...

Igor sa k tomu vyjadril:

"No to je teda silne nedorozumenie, Martinovi som sa snazil napisat na stranku, ale mi to nejak nepreslo, tak to davam sem:
Fu Martin, dobre, ze sedim... Toto je nejake obrovske nepochopenie, vobec tomu nerozumiem. Presne naopak, boli to medzinarodne majstrovstva Slovenska, ja som Ti zablahozelal a povedal nieco v tom zmysle, ze si to pekne nasim chlapcom ukazal. A bol som fakt rad, ze ste prisli, rovnako ako Karolina. Myslim, ze je tiez prekvapena z Tvojej poznamky. Tak dufam, ze teraz je vsetko jasne a ze pridete znovu.

Igor Koller"

http://james.sk/forum_body.asp?pageid=11&portal_id=1&top_id=1&msg_id=55518

NOO NOO řekl(a)...

Děkuju za přeposlání vyjádření;)

Já jsem si to asi trošku přikreslil, ale neměl jsem na mysli poznámku při předávání cen, ale debatu s kolegou, o mistrovství slovenska a mezinárodním mistrovství slovenska. Závod nebyl oficiálně mezinárodní a tak jsem si automaticky odvodil, že pokud se o tom bavíte, tak tu vlastně jsme navíc;)

A o to ani nejde, důležitý je, že to byl pěknej závod a ruce cítím ještě dnes:)