neděle 28. října 2012

Peperek - Konec světa

Počasí vyhnalo moje víkendové plány z hlavy. Napadlo mě se stavit po cestě do Brna na Peperek, kde Štěpán udělal dříve dvě 8A/A+. Dojíždím na konec světa a zprvu nechávám lezecký věci v autě.

  
Všude dost sněhu, ale počasí prima, okolo nuly takže ideál.




Docházím ke kameni a k velkýmu překvapení je převis suchej!



Rychle utíkám do auta pro lezecký věci a jdu na to. Rozvisím se na lištách a dávám FLešovej pokus ve Střepech 8A/A+. Dost marnej pokus, odlepim zadek a zase si sednu, lišty sou sakra malí. Pomalu to krokuju, což trvá poměrně dlouho, je třeba si zvyknout na malí lišty, a pak na čtvrtej pošlu. Pak nalízám do variaty doleva Střepiny 8A/A+, která pouští o něco snáž, tak bych to viděl spíš na 8A.Celkově docela pěkný lezení po malích lištách, který dost řežou, u mě "nepřežil" jeden prst.



Peperek: Konec světa
The weather thwarted my weekend plans. I had an idea to visit Peperek on the way to Brno. Štěpán had done two 8As / 8A+s before. I arrived at Konec světa, leaving my climbing equipment in the car at first.

There was a lot of snow everywhere but the weather was not bad -- temperatures around zero, so ideal conditions. I came up to the stone and to my great surprise, the overhang was dry! Quickly did I run to the car for the stuff. I tried a flash attempt at Střepy 8A/8A+. The attempt was pretty much futile -- taking my bottom off and quickly sitting on it again. The edges are too damn small. I was doing my moves too slowly, I needed to get used to those small edges. I sent it at the fourth attempt, though. Then I tried another way from the left which was a little easier -- that's why I would classify it 8A. Overall, it was quite good climbing with small edges which are a little dangerous. I injured just one finger, though.

sobota 27. října 2012

Škrovád - Subjektivní Mučení

V pátek vyrážím ráno na Škrovád, rychle než přijde déšť. Ráno je krásně modro a ideální teplota na lezení. Beru Verču a nejprve se zastavujeme na pár nových bouldrech v sektoru Zbytečných Lan kde povylezu dvě 7A a jedno 7B. Pak jdeme na můj cíl dne novinku Subjektivní Mučení 7C+. Chívli vymýšlím program, a postupně se dostávám výš a výš. PAk buď morfo kroky nebo silovej přískok, vybírám si přískok a vylízám. Klasa asi měkčí na Škrovád, ale boulder krásnej!

 Subjektivní Mučení 7C+
  Subjektivní Mučení 7C+
 Subjektivní Mučení 7C+
 
Nakonec jdeme k Rudovi Z Ostravy 7A, verča skoro dává, chybí jí kousek. Jinak někdo si tam "hezky" pohrál a vysekal díry do skály, je to OK?

 Ole a Ruda 7A

Tvořivost nezná mezí


V neděli byl v plánu Sněžník, ale počasí se k nám otočilo zády takže po cestě do Brna se stavíme jen na Peperku.






Subjektivní mučení at Škrovád
I made a trip to Škrovád on Friday -- "quickly before the rain comes." Morning was splendidly blue and the temperature was just right for climbing. I picked up Verča. At first, we visited a few new boulders at Zbytečná lana area. I tried two 7As and one 7B. Then we went for my goal of the day -- a novelty called Subjektivní mučení 7C+. I was making up the programme, slowly getting higher and higher. Then I chose to do a power-based leap and got to the top. The class might be lighter as compared to other things at Škrovád but the boulder is nice!

Finally, we went to Ruda z Ostravy 7A which was almost done by Verča. Someone has fiddled there and cut out holes right in the stone -- is that OK?

On Sunday, Sněžník was on the plan but the weather was not favourable so we returned to Brno and made just a stop at Peperek on the way.

pondělí 22. října 2012

pátek 19. října 2012

Czech Side!!!!!!!!!!!!!!!!

https://vimeo.com/51763025

Tak naše celkové video z Rocklands z dílny Adama Fialy, Michala Homoly a Kuby Štambachra!

neděle 14. října 2012

MČR v obtížnosti Brno - 1.místo

S lanem jsem nelezl ani nepamatuju, ale MČR kousek od baráku tak proč ne? Účast není velká, škoda, že na to hodně lidí hází bobek, ale takovej už je trend a pokud se závody někam neposunou tak to lepší nebude.  Nicméně i když už asi tři roky jen bouldruju tak nějaká vytrvalost tam pořád je, a jak se říká ve formulích, vyhrál sem stylem start-cíl, od kvalifikace do finále. Finálová cesta klasicky v šedivým profilu s bouldrem v kolmici a pak vytrvalost celým stropem. Podařilo se mi dolézt dva chyty pod top a můžu se tak pyšnit titulem Mistra Čr! Nutno podotknout že Adam Ondra lítá někde po světě, a kdyby závodil tak bych se titulem asi nepyšnil...Ale je to tam!








1st place at the National Championship in Brno
I can't remember last time I climbed with a rope but the Championship was just round the corner, so why not? The turnout was not great -- what a pity so many folks don't give a damn about it -- but such is the trend and if there isn't any progress with the competitions really soon, it won't get better. Nevertheless, despite I have been just bouldering in the course of the last three years, I still have some sort of endurance. As they say in car racing, I won start-to finish style -- from the qualifications to the finals. The final way was a classic -- a grey profile with a vertical boulder and then an endurance phase through the ceiling. I managed to climb up just two catches under the top so I may take pride in being the National Champion! It should be noted that Adam Ondra is flying somewhere around the world. Had he been present, I probably couldn't enjoy the title right now... But it's there!

pondělí 1. října 2012

O víkendu na Boru

 Kača a 5A

 Kača a 5C


Saula 7C FA


"Večírek"

 Mládí V Hajzlu 7C+ FA

Mládí V Hajzlu 7C+ FA