pondělí 19. března 2012

7x 8A a 2.místo ČP Slaný

Day 1 - Původní plán Chíro padá, zbyli jsme s Romanem Kučerou (ten Roman co byl na Mejcupu ve finále) jen dva, takže volíme záložní plán Bahratal respektive Petrohrad. V lese vlhko, ale pujde to. Rozlezeme se u Hackrobatiku na 7A a 7B. Pak valíme k Aborigines 8A. Rychle to zkrotnu a asi po třech pokusech, i bez výrazného madla o kterým si myslím, že se nemůže posílám. Hodně schůdný 8A, ale silovka tak snad to sedí, nebo to je takový Mind Control?  Roman pošle lehčí variantu za 7B a jde se dál. Dalším bouldrem je Motivation 7C. Romana zastavuje vlhkost, já prvním ostrým pošlu. Pak se jde na Toniku 7C. Boulder o, kterým se traduje, že je dost poctivej. To se potvrdilo. Asi půl hodiny si hraju se závěrečnýma lištama a ani moc nedoufám, že by to mohlo pustit rychle. Najednou v prvním ostrým dojdu do palce na přídrž a „už“ držím topový madýlko. Hezkej traverz, ale slušelo by mu spíše 8A. Dál se jde na Fuck 7B+ respektive Fuck traverse 7C a s Romanem pošleme obě varianty. Nakonec nalezu do Dunkelhammera 8B+, podaří se mi udělat jednotlivé kroky, avšak na závodech mi Adam Ondra povídá, že startoval o krok „níže“ – nalevo. 

Day 2 – V noci stejnej hnus jako předešlý den s jediným rozdílem, že Bahra je totál durch, takže utíkáme na Petráč. V lese je cítit trochu vlhko,  volíme sektor Vyhlídková skála. Rozlízáme se hned na 7C Brežněvovi, ale poslední krok jde proti nám. Posunu se o pár metrů níže na Noodledream 8A. Kroknu to a po chvíli pošlu. Následně zjišťuju, že jsem vylezl variantu od Standy a Honzi Elzu také za 8A. V podstatě Nudle, ale místo špičky se dělá parádní silovej krok. Dál se posouváme k Zubu. Nalezu do Eso Rimmera 8A+/B a odlepit zadek na pár vteřin je vše, co se mi daří. Uteču do lehčích Zaťatých Zubů 7C+, který po chvíli padaj. Romanovi jdou moc pěkně Zuby 7C , bohužel výlezová dírka říká jasné NE. Nakonec zamíříme k Nočníku. Roman si skáče v „Létajícím klkovi“ 7B + a já ladím Špekmena 8A. JE to podstat jeden krok, natáhnout se daleko do lišty z nástupového bočáku. Plácám pořád těsně pod. Pak změním trošku nohy, přijde Majzlík a pošlu.

Day 3 – Rest

DAY 4 – Po restu míříme do sektoru pod Hrad. Podmínka parádní tak padá jeden boulder za druhým. Rozlízáme se u Zkratu, jehož variantu Velmi vysoké Přepětí za 8A vylízám po několika pokusech. Ale ruku na srdce, nemyslím si že dvoukrokové 7C+ (Zkrat) +  7A+ (Vysoké přepětí) navýší klasu na 8A, podle mě pokud má člověk sílu na 7C+, když to není něco dlouhého, tak v 7A+ nemá co řešit. Pak pošlu Hroba Neznámého Bouldristy 7C+, který se daří i Romanovi, Vrchcáby 7C a těžký Hořící Hněv za 7C+. Roman pošle 7B+ a 7B. Dalším cílem je Jirka 8A, pár kroků po oblinách a výlez společný s Vaškem. Po chvilce to kroknu a myslím si že to půjde hned, ale dvakrát padám ve výlezu  a pomalu se roztáčí kolotoč pokusů. Pak dám delší pauzu a pošlu. Roman následně vyběhne Rošádu 7C a variantu doleva. Já odpočívám a valím do Yosemitů. Tady zkouším Zabíječku snů 8A, a potom co se mi podaří první krok tak to vylezu. Nevím jestli je rozdíl mezi variantou doleva – 7C a tímto, dva stupně. Dál zkouším další z nádherných linek Chleba 7C+. Vymyslím betu ale z horních oblin vždy zteču. Ale sem v ráži tak pádím na Blue Session 8A, a po zkrokování pošlu na první. Vím, že Chleba by mi nedal spát tak ještě pokusuju. Mírně se ochladilo a v oblinách je to znát. Udělám klíčovej krok, vyklepu horní pasáž, ten dopad fakt nic moc, a je to tam.

Day 5 – V plánu je NA krev 8A, ale neudělám téměř ani krok. Je docela teplo, ale hlavně po včerejšku už není síla. Zaběhnu ještě na Brežněva, ale temnota. U Romana taky, tak valíme do Prahy. Vyhodím Romana na Smíchově a jedu do Anděla, večer přespím na Braníku.

Day 6 – Rest před závodama. Zase bloudím Andělem, objevím Přírodovědeckou staničku a pomalu valím do Slaného.

Day 7 – Závody. Kvalifikací se mi daří projít celkem lehce. Z osmi boulderů vylezu 7 což mi hodí 3.místo. Po kvalifikace je první Adam Ondra, druhej Ondra Nevělík. Zajedu do Prahy pro Káču a už lezou báby finále. Petra Růžičková ukazuje první třídu a s klidem vyhrává. Naše finále se odehrává v duchu bojů o zóny. Štěpánovi a Davidu Kozlovi se zadaří topnout jedničku. V tej já byl temnej, naopak 2,3,4, dávám. Adam nám ukazuje, kdo je tady králem a  posílá vše. Tož mě to dalo 2.místo! Bouldry celkově pěkný, hlavně po nádherných chytech! Jednička a čtyřka parádní, dvojka trojka o horší, za což spíše mohli profily a pravda že ve trojce mohli být chyty dírku výš. Jedinej vroubek závodu byl Chválič, kterej si natáhl v posledním boulderu prst, tak snad se dá co nejdříve do kupy!

 Dvojka

Dvojka

 Trojka

 Čtverka

 Stupně vítězů

Kača a Okoř




7 8As and 2nd place at ČP Slaný

Day 1: Our original plan (Chironico) went to nothing, there were only two of us left - me and Roman. So we chose the backup plan - Barhatal, or more precisely, Petrohrad. We warmed up at Hackrobatik 7A, 7B. Then Aborigines 8A. Roman sent the easier way (7B), then we moved on.Another boulder was Motivation 7C. Roman got stopped by moisture, I sent on the first. Then we moved on to Tonika 7C, then Fuck 7B+ or Fuck traverse 7C. Finally, I climbed Dunkelhammer 8B+.

Day 2: The night was equally bad as the day before, Bahratal was totally wet so we went to Petrohrad. There was some warming up at Brežněv 7C but we couldn't do the last move. I sent Noodledream 8A. Later on, we moved to Zub. I tried Eso Rimmer 8A+/B but I coudn't do anything else than keeping my bottom in the air for a brief moment. That's why I backed off to Zaťaté zuby 7C+ which did surrender after a while. Roman did it very nicely at Zuby but unfortunately couldn't go over the last hole. Later, at Nočník, Roman was jumping at Létající klk 7B+. I was refining Špekmen 8A.

Day 3: Rest

Day 4: We headed for the sector under the castle. Warming up at Zkrat, or its variant Vysoké napětí. Then I sent Hrob neznámého bouldristy 7C+, Vrchcáby 7C and a difficult Hořící hněv 7C+.Roman sent 7B+ and 7B. The next aim was Jirka 8A - a few moves along the bulges and a finale together with Vašek. After that, Roman did Rošáda 7C. I relaxed and went to Yosemite. Here I tried Zabíječka snů 8A, Chleba 7C+, and Blue Session 8A. 

Day 5: The plan was to do Na krev 8A, but I couldn't do a single move. 

Day 6: Resting before the competition.

Day 7: The competition. I managed to go quite easily through the preliminary rounds. I did 7 in 8 boulders, which rendered the 3rd place. Adam Ondra was the 1st after the preliminaries, Ondra Nevělík the 2nd. I picked up Káča in Prague and when we got back, the women's finals were already on. Petra Růžičkková won without difficulty. Our finals were played as zone-fighting.Štěpán and David Kozel manage to reach the 1st. I wasn't good at it - on the other hand, I did 2, 3, and 4. Adam showed us who's the king here and sent everything. Well, and I ended up the 2nd.Boulders were generally nice, especially the holds. No. 1 and 4 were fantastic, No. 2 and 3 a little worse. The only bad detail of the race was Chválič's injured finger. I hope he'll be all right as soon as possible! 

7 komentářů:

klimič řekl(a)...

Výbornej výkon kámo, pěkně si zabušil ;)

NOO NOO řekl(a)...

Díky:) teĎ o víkendu tě čeká finále!;)

Martin Spilka řekl(a)...

Koukám, že forma je parádní. Taková sbírka ze dvou dnů na Petráči... to je naprosto neuvěřitelný. Máš nějaký nový trik proti děravým prstům? A s kolika chytači a bouldrematkami jsi dal chleba? Neříkej, že sám :)

NOO NOO řekl(a)...

S jedním chytačem a dvěma maticema;) Proti děravým prstům.. už jsem "preventivně" tejpoval, ještě než se díra udělala a díky tomu nakonec byla díra jen jedna..;) a to vlastně kuli tomu, že ta tejpka v některých chytech vadí, tak třeba do Jirky dnebo v Chlebu sem ji sundal a dírka se pomalu klubala.. Jinak, bylo krásně chladno tak to padalo, ono člověk se tolik neutahá na jednom kroku, nejvíc mi dal zabrat asi právě ten Jirka, tam už pěkně natíkalo..:-/ Kde ste bušili vy? Sněžník?:)

Martin Spilka řekl(a)...

Chleba a Jirka jsou bezva bouldery. Na ty se taky těším až se k nim dostanu. Chleba jsem, ale jednou už vzdal ve výlezu a moc se mi tam nechce :) Jinak já moc chtěl na Sněžník, ale byl jsem bez auta a nikdo mne nechtěl vzít :( No a pro tebe teď největší 8A perly jsou Amulet, Corbusiere a Kabaret SD. U toho bych vážně chtěl být až to polezeš.

NOO NOO řekl(a)...

Se někdy na podzim domluvíme. Přesně tydle boulry bych si chtěl vylízt a taky Froda:) KAbaret mi přišel dost kotel, sem to nevylezl ani ze stoje..:-/ Každopádně nádhernej bouldr!

Martin Spilka řekl(a)...

bezva.. tak to se už těším.