neděle 6. února 2011

Škrovádek

Včera jsem vyrazil s Verčou na Škrovád. Nejdřív lezla hlavně Verča, dávala jedno 6B za druhým a dokonce i Zhola nic 6C+, které lezla programem aspoň za 7A, protože je v tom hodně krátká.

Ole v boulderu Nic 6A

Já si dávám na rozlez kultovku Vysoké napětí 6B+, a u božského traverzu novinku od Toma Moravce Dr.Fu Manchu 7A, kterého dávám hned z první. Pak jdeme na Ježka na Koloběžce, projekt okolo 7C+-8A. Program je jasný, hrábnout za dobrou lištu a dlouhý nátah do malinké lišty. Ze začátku jsou pokusy hodně dobré, pořád si říkám, že dalším pokusem už ji udržím. Ale neudržel. Po půl hodině už není síla, tak se to snažím vymyslet jinak. Nakonec vymyslím dvě skokové varianty s tím, že je to do dobré lišty, ale dál a z horších nohou. Tak si půl hoďky poskakuju a nic - nepadá to. Musím to nechat uležet.

Jdeme ještě na Sarajevo, kde Verča pošle Spoďáka 6B+ na OS a další 6A. Já si očistím projekt Vanilkové Nebe (jako Vanilla Sky v Číru) nalevo od Knedlajse. Je to další skokový bouldr. Lehký nález do police, špatná prstovka a skok do solivých madel. Navíc se člověk nesmí bát a vychytat si let zpátky na zem, protože se padá zpátky na odrazovou polici. Sebevědomí a jistota ve skoku s každým skokem roste a asi po půl hoďce držím top. Takže třeba 7B? Ale pro každého může být klasa úplně jiná.




This time Martin went to Škrovád with Verča. She was the one who was climbing first and did some 6B and even Zhola nic 6C+.  For her, who is short, it could be 7A.

Martin started with Vysoké napětí 6B+, and a news by Toma Moravec, Dr.Fu Manchu 7A, which he climbed at the first attempt. At a block called Ježek na Koloběžce Martin had a project, worth about 7C+-8A. It required grasping the edge but after several attempts Martin had to find another strategy - jumps. However, in the end it didn't help either.  Maybe the next time...

At Sarajevo Verča sends Spoďák 6B+ OS and another 6A. Martin cleans Vanilkové Nebe near Knedlajs. After half an hour he holds the top - 7B, let's say? And that's it for this session.

Žádné komentáře: