neděle 5. dubna 2009

ČP Brno

4.4. proběhl druhý český pohár v lezení na obtížnost, tentokrát na brněnském rajčeti. Oproti minulému týdnu se počasí umoudřilo a tak vypadala i účast na tomto závodě. U holek se sjel standartní počet - 10. , a(le) u chlapů to nebylo o moc lepší a přijelo pouze 13. závodníků, avšak na druhou stranu nikdo z nich nebyl "vydlák", spíše naopak. Cesty postavili Kuba Kováčik a Peťa Solanský a podařilo se jim postavit krásný cesty. 

Kvalifikace proběhly bez větších překvapení a bezt řech závodníků sme měli možnost vidět všechny i v podvečerním finále.  Ženský měli kvalifikace asi 6B+ a 7A+,  z čehož první vylezlo 9. bab a druhou 4. U chlapů byla první tak za 7B/+ - 4. Topy a druhá za 7C - 2. Topy. Mě se podařilo vylézt obě dvě a tak jsem postoupil společně s adamem z prvního místa do Finále. Do finále šel i Štěpán z osmého místa.

Finále se lezlo ve stylu jedna holka jeden kluk a přijela se podívat i televize a pár diváků, kteří aspoň trošku vytvářeli příjemnou lezeckou atmosféru. V ženských se stala nemilá situace a tři holky dolezli do stejnýho místa, ae rozhodčí dobře rozhodli a tak se z vítězství radovala, u mě trochu překvapivě, Helča Lipenská. Druhá zkončila Soňa Hnízdilová a třetí místo si rozdělili Silva Rajfová a Nelly Kudrová. Finále kluků  bylo už od začátku těžký, uprosřed skok a ke konci záludná "brambora", dle stavěčů 8b+. Mě se lezlo dost pěkně a čím se byl víš tím sem si více věřil na Top, ale malé zaváhání, asi tři kroky po Topem, my vtom zabránilo a byl sem na zemi. Adam potvrdil roli favorita a vyhrál. Já jsem tedy zkončil druhý a daleko pode mnou skončil třetí Michal Rožek. Hezky zalez i Štěpán a skončil 4. 

 Oproti Lomnici o hodně lepší závody( pravda že tam to měl hodně na svědomí DM), žádná zdržovačka, krásný cesty. Už se těším na příští ročník.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

vidle. :) jinak dobrý a gratuluje Vojtěch Wattička