čtvrtek 18. července 2013

Malinská skála

V Pelhřimově kostel hotov a tak se z práce vracíme již ve čtvrtek. Doma jsme již ve tři, je sice vedro, ale nedá mi to a razím s Verčou na Malinskou Skálu na vysočině. Po hodince cesty a půl hodině výšlapu do kopce jsme u převisu s Hadím Stiskem 7C. V průvodci psáno spodní trhlinkou, držím se jí a později zjišťuji, že jsme vylezl nový boulder a ne Hadí Stisk.Vytvořil jsem tedy nový boulder s podobnou klasou, tedy Hadí Jed 7B+. Pak hned prvním pokusem padá i Hadí Stisk, jen mi není jasný, kde je přesně konec a tak končím v jednom z madel v levé části stěny.

Hadí Stisk 7C

Pak jdeme kousek dolů z kopce, zrovna doráží místní boulderingový guru Míša Štěpánek. Verča prvním pokusem pošle Logotyp 6C, já na Flash Zaber Sráči 7B. Dál jdeme ještě o kousek níž, kde vede krásná lištovačka Power Of Love 7C+, právě od Michala. Flash nepadá ani omylem, Míšův program mi nejde - levou rukou do díry, pravá noha vysoko a zabrat. Zkouším to tedy vymyslet naopak, pravou rukou do díry a za ní zabrat. To po chvíli padá.



Nakonec si dolézám ještě varianty La Petit Prince 7B+ s krásným campus krokem na závěru a Inkunábule 7A+. Zkouším ještě projekt zleva okolo 7C+-8A, u něho však bude třeba trocha tření, kterýho je dneska pomálu a tak jen nějak nastíním kroky a jedeme dom.




Malinská skála

We had finished early in Pelhřimov so we were about to return on Thursday. We arrived home at three o'clock. Although it was hot, Verča and I couldn't help ourselves and went for Malinská Skála in Vysočina Highlands. After an hour of driving and another half an hour of trekking, we found orselves under the overhang featuring Hadí stisk (7C). The guidebook says "go through the crack". I sticked to it to find that I did a new boulder, i.e. a different one than Hadí stisk.I created a new item of a similar class, then: Hadí jed (7B+). Later on, Hadí stisk did surrender at the 1st attempt. It was not perfectly clear where it ends so I finished with a hold on the left side of the wall.

Then we were going down the hill when a local boulder guru Míša Štěpánek arrived. Verča sent Logotyp (6C) at the 1st attempt whereas I did Zaber sráči (7B, flash). Then we moved a bit down to see a great edge Power of Love (7C+) made by Michal. Flash was out of the question, Míša's programme (left hand to the hole, right foot up) didn't work for me. So I tried the opposite way - right hand to the hole. It worked after a while.

In the end, I also finished the variants of Le Petit Prince (7B+) featuring a nice campus move at the finish, and also Inkunábule (7A+), and another attempt at the left project (7C+ / 8A). A little more friction was needed, though, so I just sketched some moves and went home.

Žádné komentáře:

Okomentovat