neděle 31. března 2013

Petráč + Čertovy hrady


Ve čtvrtek proběhl u Adama na campusu Grand Prix Mnichov, tedy druhý díl campusového desetiboje. Máme nového člena Vojtu Lička, všichni si vytvoříme osobní rekordy. V sobotu ráno ještě ruce  z campusu lehce bolí, počasí nic moc, nakonec valíme na Petráč. První zastávkou je Vlčí kopec a k našemu překvapení jsou skály suché, jenom výlezy pod sněhem. Náš střed zájmu je na Pevnosti, po nějaké hoďince Štěpán vyleze Vlčí Med 7C+/8A a já nejprve Karavanu Mraků 7C a poté prodloužení Stepního Vlka 8A/A+.


Dál Štěpán zkouší Stepního Vlka, začátek ještě jednou překoná, ale padá v prvních krocích Karavany mraků. Já ladím Křik a Pláč 8A+/B, ale spárka je zavlhlá a závěrečné kroky ani nezkrokuju. Ze srandy se postavím pod Klukovský Sen 8A+, jeden z nejvážnějších skoků na Petráči. Po pár pokusech se blížím k liště až ji nakonec udržím, tu to ještě není lehké, ale pár pokusů to spraví.


Čistím si ještě výlez Těžký Vody 8A a jedeme na Vyhlídkovou skálu. Jdu na Nočník a pokouším Froda Nakole 8B. Nejlepším pokusem se mi podaří dolézt do Kola, ale právě v tom pokusu si i natrhnu malíček v malých spoďáku a pak s tejpkou už to není ono. Štěpán ladí mokrou Rudou Armádu, Špekmena. Tu pšenka nepokvete a tak se přemisťujeme na Panelstory 7C. Mě se daří poměrně rychlý přelez, leč přišlo nám to na místní podmínky tvrdší céčko, jsme v kolmicích slabí. Jednou nalezu do Corbusniera 8A, zaberu za lištu a dírka v prstu. Pomalu se vracíme k autu, Štěpán zkouší opět vlhkou Elzu 8A, já koukám po Ufo Bábě SD 8A+, která byla naopak krásně suchá. No a kam jsem dolezl se podívejte na videu, opět jsem pocítil, co to jsou bandasky.



Druhý den ráno brzy vstáváme, za prvé kvůli podmínce a za druhé, ať stihnem zalézt než přijde sněžení. Štěpán se rozehřívá ve Stepním Vlku, ale nějak se mu nedaří správně se aktivovat. Já se rozlézám v lehkým a pak jdu na Těžkou Vodu 8A. Pomalu se prodírám kroky, lokty se už ozývají, nakonec s trochou štěstí posílám viz video.


 Na petráči to balíme a jedeme domů, po cestě se stavujeme na Čertových hradech. Docházíme ke kameni, z dálky nevypadá zle, ale z blízka to žádná pecka není. Nejprve dávám hranu Briliant za 7C. Pak se pouštím se Štěpánem do projektu. Zas tolik nadšený z něho nejsem a tak to po chvíli balím. Pak to Štěpán pošle a tak lezečky opět vytahuju a na třetí pokus taky posílám. Vzniká tak novej boulder Růže z Jericha s klasou okolo 7C+/8A.



Tak a teď nastane doba temna se skálami, max Škrovád, ale hlavně trénink na Světové poháry!



Petrovice and Čertovy hrady

Grand Prix Mnichov, the second part of the Campus decathlon, took place at Adam's on Thursday. We greated a new member, Vojta Liček. All of us created their personal bests. Our hands still hurt on Saturday morning and the weather was not great wither. In the end, we chose "Petráč". Our first stop was Vlčí kopec. To our surprise, the rocks were dry. Just the ascend areas were under snow. We focused on Pevnost. After an hour or so, Štěpán climbed up Vlčí med (7C+/8A). I started with Karavana mraků (7C), then the extended variant of Stepní vlk (8A/+).

Another Štěpán's attempt was Stepní vlk before he fell from the first part of Karavana mraků. I was tuning Křik a pláč (8A+/B) but the cleft was too moist. I even couldn't figure out the final moves. Just for the heck, I also tried Klukovský sen (8A+), one of the most serious things here. I could keep myself on the edge after a few attempts. It was not easy but in a few attempts, it will be ok.

After finalising my moves at Těžká voda (8A), we went for Vyhlídková skála. I tried Nočník and Frodo na kole (8B). I managed to finish the latter but it cost me hurted pinky and it was not that great afterwards. Then we moved towards Panelstory 7C. I did quite a fast ascend. However, with regard to the local conditions, we found it as a rather difficult C stuff. We were pretty weak in the vertical things. I dipped into Corbusier (8A) but I hurt my finger again. Slowly returning towards the car, Štěpán tried (wet) Elza (8A) again whereas I occupied myself with Ufo bába SD (8A+) which was, on the contrary, dry. What I accomplished can be seen on the video.

We got up early the next day to manage to climb something before the snow. Štěpán warmed up at Stepní vlk yet he had a hard time to get active. I used Těžká voda. Slowly going through the moves, I could feel my elbows. In the end, I luckily sent it (see the video again).

Then we were finished and went home, making a stop at Čertovy hrady. The rocks did not look bad as we were approchaing, but it was no smashing success either. At first, I did the edge of Briliant (7C), then proceeded to do a project together with Štěpán. It wasn't that exciting so I gave up after a while. Then it was sent by Štěpán so I forced myself to do it as well. Done at the 3rd attempt. A new boulder is born: Růže z Jericha (about 7C+/8A).

Well and now the dark time is coming. We could do Škrovád but that's the limit. We have to focus on the World cups!

úterý 26. března 2013

Frankenjura a útěk na Radeč

Předpověď na Švajc je zlá, tak se rozhodujeme jet blíž to míst, která jsou pro nás velkou neznámou a to do Frankenjury. Vyrážíme se Štěpánem ve čtvrtek navečer a ve dvě ráno se ocitáme pod Zerbeusem. Noční session zní lákavě, jdeme ale spát. Ráno vyspáváme a po snídani jdeme hned pod Zerbeuse 8B. Rozlézáme se v lehčím a pak nalízáme do linie napravo od Zerbeuse. Název neznáme, klasu taky ne, ale vypadá to moc pěkně, krásný silový lezení. Dvakrát padám z vršku z mokré díry, Štěpán se už pomalu nudí, po třetí už si to pohlídám.

 7C vedle Zerbeuse
  
Neznáme název (kdyžtak mi ho hoďte do komentu) klasu na netu nacházím - 7C (video na štěpánovým blogu) Pak se jde na Zerbeuse, ladíme kroky a některé musíme vynechat kvůli mokru. Crux, ale zkoušet jde, špičková variata nám nejde, mě se ale daří krok udělat přes levou patu. Boulder tak nechááváme na sušší den.

                                                                           Zerbeus 8B

Další zastávkou je oblast Waischenfelder Boulderblock, ten je naopak krásně suchej. Nejprve dáváme krásné Rampino 7C, typická jura po dírkách (video na štěpánovým blogu). Pak se namotivuju na flešovej pokus do Lanlords 8A+, úvodní kroky překonám, zmáčknu se i v jednoprdě, a v posledním kroku mě vysoká levá pata nepouští. Nakonec to ani nekroknu. Štěpán ještě ladí 8A vedle, ale není nám úplně jasné kudy to vede. Opouštíme tak Waischenfelder Boulderblock, a když už jsme takhle na severu tak jedeme dál na Antagonistu 8A. Boulder, jako v případě Zerbeuse, opět hned u silnice. Ladíme program, já přes stisk, Štěpán přes výměnu. Totálně mokré nohy a některé lehce vlhké chyty nás nezastavujou a boulder dáváme.


Štěpán v Antagonist 8A 

Antagonist 8A

Navečer ještě projíždíme do údolí Pottensteinu a hledáme Flubbera, o kterým víme jen to, že je kus nad silnicí. Zkoušíme první cestu a hned na první pokus nacházíme.

Druhý den s velkou dávkou natěšenosti valíme k Flubberovi 8A. Rozlézám se vedle, Štěpán běhá po kopci. Dnes je dost zima, hlavně hodně fouká. Zkouším Flubbera na Flash, ale utvrzuje mě v tom, že místní bouldery nejsou zadarmo. Pak asi hodinu ladíme program, jsme kratší a tak pár kroků musíme řešit jinak. Mě se nakonec boulder podaří udolat a Štěpán padá v nátahu na hraně. Vytrvalost je tu v Juře potřeba.

Flubber 8A

 Dál jde Štěpán na boulder Haeckisaeck za 7C+. Já mezitím restuju a běhám po kopci, přicházím zrovna, když je Štěpán v topu.

Štěpán v Haeckisaeck 7C+

Dalším klenotem a naší zastávkou je boulder Terminator 8A. Po hodince se nám jej nepodaří ani kroknout, nohy v tom stropě ne a ne držet a tak to balíme a jdeme se projít hezkým údolím. V místě, kde bychom to nejmíň čekali nacházíme borce pod boulderem Evergreen terace.

Terminator 8A
  
Rest day trávíme procházením v okolí Pottensteinu a hledáním nových kamenů. Odpoledne se po cestě domů z Londýna za námi staví Ondra Nevělík a posedíme v kavárně.

V pondělí ráno se probouzíme do mírného sněžení a poměrně silného větru. Pociťová teplota klesla hluboko pod nulu, dlouho neváháme a valíme na Radeč. Po cestě zastávka V Macdonalds a okolo 2 hodiny jsme už pod skálou. Přicházíme ke kamenu a je nádherně suchej, ani v lese nefouká a tak si libujeme jaká bude podmínka. A taky, že byla. Rozlézámese v lehčích boulderech, Štěpán brzy posílá Sršně 7C a za pár minut dáváme jednu z dalších variant Většího Kopance 7C+, který startuje z díry ve stropě a dolézá se Kopancem 7C. Štěpán pak jde do svého nedokončeného projektu Kick Box 8A+ (video opět u něho na blogu). Zkusí kroky a prvním ostrým posílá. Motivace sílí.

Bezdomovec? :)

Teď jdu já na svůj projekt a to Capoeiru za 8A/A+. Pomalu se prokousávám kroky a samotné krokování mi zabere asi hodinku. Beru nové lezečky a hned paty drží o něco lépe a tak pokusuju. PO několika pokusech dolézám do Topu, zkouším ještě lézt dál do kopance, což by mohlo být dohromady 8B, ale bandasky z Capoiery nedokážu sklepat a jdu k zemi. Říkám si, že Capoiera těžký, aspoň 8A+. Posléze zjišŤuju, že jsem oproti prvopřelezci startoval o dva kroky níže, nicméně pod šipkou.

 Capoeira 8A+

  Capoeira 8A+

                                                          Capoeira 8A+

 Pak Štěpán ladí Sokolovnu za 8A, já už mám většinu variant přelezených a mým hlavním zájmem je dále strop pár metrů nad hlavním převisem. Posbírám pár klád, Štěpán mezitím pošle Sokolovnu a tak mi pomáhá s tvorbou dopadu. Ještě než se setmí dám pár nálezů a mám z projektu radost jak malej kluk. Krásný silový kroky, špička, nohama napřed, bomba. Třetím ostrým ještě stíhám boulder přelézt a vniká tak megolamanský Beowulf s klasou 7C+. Jdeme k autu, pod lesem hodně fouká, okna u auta namrzají během pár minut, je velká kosa.

Štěpán v Beowulfu 7C+

Beowulf 7C+ FA

Beowulf 7C+ FA

Noc přežijeme bez úhony a ráno jdeme opět nemotivováni k převisu. Štěpán s cílem Beowulf a já s cílem prodloužení Capoeiry. Rozlezeme se, dáváme nějaká 7A-B, a Štěpán jde ladim Beowulfa. Ze začátku se mu spodáček vysmývá a ujišťuje ho, že musí hodně zabrat. Odpočne ve spacáku a pak posílá, společně nechápeme, že Rešík ladil varianty a tento směr mu unikl, prostě nádhera. Já se pak ještě dorozlízám, přelezu si další z variant Šoumena 7C+. Začínají se mi ozývat lokty a povídají ať už se na to vyseru, že už lézt nechtějí. Koukám ještě po novém boulderu nalevo v hlavní stěnce, v podstatě boulder 6B+ bez patestu dole. Pěknej silovej krok za patu pouští za pár minut, další novinkou je tak Dažbog za 7B+. Štěpán si to po mě zopakuje a na závěr si také dává Šoumena.


Štěpán v Dažbog 7B+


Štěpán se chce stavit ještě na Mrtnické skále a tak balíme věci a přejíždíme. S Povzdechem Variant 7C posílá jako nic. Pak ladí SD za 8A+, první krok je proti, zbytek už dává celkem v pohodě. Já už tady nemám co lézt a tak si oběhnu kopec a koukám po nových kamenech, Brtnická se zdá býti vyčerpaná. Štěpán ještě chvíli ladí první krok 8A+ka, pomalu začíná zamrzat a tak je čas jet domů.


 S Povzdechem Variant 8A+

Příště prosíme trošku více sluníčka!!!




Frankenjura and an escape to Radeč


Weather forecast for "Switzerland" was bad so we decided to go to rather closer places which were largely unknown to us: Frankenjura area. Štěpán and me departed on Thursday evening. At 2 a.m., we found ourselves under Zerbeus. Although a night session was compelling, we went to bed. After a lazy morning and a breakfast, we went for Zerbeus 8B. We were warming up at the easier things and then proceeded to Zerbeus' right line. Name and class unknown but it looked very well -- rather power-based climbing. I fell twice from the top, Štěpán began to be a little bored, but at third time, I finished that.

I found the class on the net - 7C. If you know the name, please tell us in the comments. The next thing was Zerbeus -- some steps had to be left out due to the moist surface. Crux was playable, though. The top variant was not possible but I managed to make up a different move with the left heel. The boulder was left for another day, then.

The next stop was the Waischenfelder Boulderblock area, which was by contrast dry. The first thing was Rampino 7C (see the video on Štěpán's blog). Then I motivated myself to try a flast at Lanlords 8A+ where I cound't pass over the last move. Štěpán was tuning a nearby 8A but we couldn't figure out the way. Leaving Waischenfelder Boulderblock, we used the opportunity of being in the north and went further for Antagonista 8A. It was right along the way, just like the previous one. Totally wet feet and some wet holds couldn't stop us from sending the boulder.
The next day, we went for Flubber we found quite near to the road the previous evening. It was quite cold and the wind was very strong. I tried another flash but Flubber corroborated the notion that local boulders won't give you anything for free. Then we spent like an hour tuning up the programme. We are quite short so we had to do a few steps in a different way as designed. I finally managed to conquer the boulder while Štěpán fell from the edge. Persistence is much needed here in Jura.

Another gem along the way was a boulder called Terminator 8A. We couldn't do the moves despite spending here an hour so we gave up and went hiking through that pretty valley instead. In the place where we would have least expected that, we found a guy under the a boulder called Evergreen terrace.

We spent our rest day walking around Pottenstein and looking for other rocks. In the afternoon, we were in a café with Ondra Nevělík who just came back from London.

On Monday morning we woke up to gentle snowfall and relatively strong wind. Subjective temperature fell well below zero so we were not hesitating for long and went to Radeč. The rock was dry a there was no wind blowing in the woods so we were excited about the conditions. Warming up on the lighter boulders, Štěpán soon sent Sršeň 7C, a few minutes later, we did a variant of Větší Kopanec 7C+. Štěpán then tried a big, unfinished project Kick Box 8A+ (again, see his blog). Sent during the first real attempt. Motivation increased.

Now I went to my project -- Capoeira for 8A/A+. I was slowly eating my way through the moves for about an hour. New climbing shoes helped. After several attempts I finished. Capoiera was hard, I guess at least 8A+. At the end, I found out I started about two moves lower than the first climber.

Later, Štěpán was tuning up Sokolovna 8A. I, having most variants finished, was concerning myself with a roof located a few meters above the main overhang. I gathered up a few logs and created the landing place. Štěpán, who meanwhile finished Sokolovna, was helping. Before it went dark, I managed to do a few ascends, happy as a small child. At the third attempt, I got myself to the top and a new megalomaniac boulder was born: Beowulf (7C+).

We survived the cold night unscathed. Motivated, we got back again in the morning. Štěpán's goal was Beowulf, mine was a longer variant of Capoiera. Adamant at the beginning, the boulder was not conquered before the afternoon. I did another variant of Šoumen 7C+. My elbows began to hurt, persuading me to give it up. I still want to do another boulder, though -- a left one, 6B+.

Štěpán also wanted to visit Mrtnická skála so we packed our stuff and went. He sent a few boulder with ease. I didn't have anything left to climb, Brtnická skála coudln't offer anything new. Time to go home.

Next time a little more sunshine, please!

neděle 17. března 2013

Kamenná Gora - projects day!

Podmínka se na chvíli k nám vrátila a tak bylo potřeba zajet na krásnej projekt do Kamenné Gory.

Project

Jedeme se Štěpánem a Káťou. Nejdříve jdu s Kačkou na kámen Monstrum, kde Kačka zkouší Tytus 6A, ale boulder je dost zavlhlý. Pak už jdeme k projektu, štěpán zrovna dokončuje čistící práce a tak jdeme do toho. Mě chvíli trvá než se zaktivuju, po tom co si zopáknu kroky dávám ostrý pokusy a třetím ostrým dávám těžký kříž, pak už to nepouštím. Hned dalším pokusem to dává i Štěpán (počkejte si na video na jeho blogu). Vzniká tak boulder Venom s klasou 8A+.

Venom 8A+

 Venom 8A+

 Venom 8A+ - crux move

Dál jdeme do zadního sektoru, Štěpán tady ráno poslal Szceścian 7C z nižšího kroku a motivuje mě na OS pokus. To se nepovede a nakonec zvednu zadek až na po čtvrté. 

Szceścian 7C 

NAkonec zkloušíme úžasnej projekt hned vedle Rubikonu. Hned nás zastavuje druhej krok, kterej je samostatně tak za 8A. Vidím tam naději a říkám si, že to bude super projekt na příští zimu. Zkouším si ještě kroky dál z pyramidy bouldermatek, a další část boulderu se jeví taky okolo 8A.  Na závěr si říkám, že ještě dám jeden dva pokusy a půjdeme. Najednou udělám cruxovej krok a pak už to nepustím, trošku mě potrápí ještě výlez v Rubikonu, ale spadnout už nesmím.Podobný štěstí jsem u boulderu asi dlouho neměl, Štěpán dává název Painkiller a já low end 8B ! Přelez jsme nečekali, ani kameraman Káťa a tak ještě do boulderu nalézám pro video, cruxovej krok mě už ale nepustí.

Painkiller 8B

Takže výzva pro polský siláky! Cestou k autu potkáme jednoho z největších nadšenců do boulderingu a to Kadeje, kterej nám ještě ukáže pár projektů a dovídáme se plno zajímavých informací.



Kamenná Gora - projects day!


We decided to visit a nice project in Kamenná Gora. Our team included Štěpán, Káťa, and me. At first, Kačka and I did a stone called Monstrum. Kačka was trying Tytus 6A but the boulder was too wet. Then we proceed with the project. Štěpán was just finishing with the cleaning so we could start. It took me a while to warm up but after I went through the moves and attempts again, I started to shine. Right during the next attempt, Štěpán sent it as well (wait for the video on his blog). The result was a new boulder called Venom (class 8A+).

Then we moved to another sector. Štěpán had done Szceścian (7C) here before which motivated me to do another OS attempt. It didn't work well, my arse didn't take of before the 4th attempt.

At the end, we were trying another great project located just next to Rubikon. We were immediately stopped by the second move, though (which alone is like 8A). I suppose it could be a nice project for the next winter season. The next part of the boulder was about 8A, too. I told to myself to do last two attempt before the end. I did a crux move and never let go after that. The climb-up at Rubikon was a little hard but I didn't allow myself to fall.I haven't had such a stroke of luck for a long time. Štěpán called it Painkiller. Neither neither Káťa (behind the camera) did not expect the successful climb-up so I had to try another attempt just for the video but I unfortunately could not get past the crux move this time.

So this is a challenge for the Polish strongmen! On the way back to the car, we met one of the greatest boulder aficionado - i.e. Kadej who showed us a few other projects and we learned a lot of interesting facts.

pondělí 11. března 2013

Obřany - 1 projekt doma, 3 zbývají

Odpoledne mi odpadá škola, venku je krásně a tak razím do Obřan. Rozlezu se v 8- kové hraně a boulderu Indián 7A+. Hned jdu na super projekt vedle v jeskyňce. Po chvíli asi nacházím alespoň trochu schůdný program. Všechno až na jeden krok relativně jde, cruxovej krok nakonec aspoň taky trochu naznačím (ještě trochu líp než na videu;).

Projekt 8B?



Dál zkouším přetraverzovat hranu, zprava doleva. Program znám z minula, síly je o něco víc a tak na pátej pokus to padá. Spojení tak dvou 7C za sebou. Boulder Vašek Taška s klasou 8A.

Vašek Taška 8A





Obřany: 1 project done, 3 to go

There was no school in the afternoon and it was a beautiful day so I went to Obřany. I warmed up at an edge (8) and at Indián (7A+). Right after that, I went for a nice project in a nearby cave. After a while, I found a quite passable programme. All (except of one particular move) went well and there was a hint of a crux move in the end. (It actually went a little better than what is shown on the video ;-)

Then I tried to cross an edge (right to left). The program was finished from the past but my stamina was better. At the fifth attempt, it was conquered. Two 7C in a row, I guess. Boulder: Vašek taška (class 8A).


úterý 5. března 2013

Obřanské projekty

Dnes v duu s Adamem jsme před polednem vyrazili do Obřan vyzkoušet místní mega projekt. Adam omáguje chyty a zkoušíme jednotlivé kroky.

Ufo projekt 8C?

Nález do boulderu jde, pak krok, kterej jsme ani moc nenaznačili. Zbytek už Adam odlezl. Klasa tak 8C? Koukáme po variantě z leva, která bude o něco lehčí, ale kroknout se nám projekt opět nepodařilo. Tato varianta se pohybuje někdo okolo 8B?

Projekt 8B?

Dál se zkouší Loli-X, kterej pouští pouze Chváliče. Adam už musí pryč, tak odneseme některé matice, ale ještě se vracíme. Honza mezitím čistí převis s "romatinckým zátiším" hned vedle.

Převis

V převise jsou relativně velké chyty, avšak bohužel trošku od sazí. Kroky nastínujem ale nedaří se nám je spojit. Chválič taky odchází a tak nakonec se Štěpánem zkoušíme ještě přetraverzovat převis po hraně. Krokneme si to, ale kusovka je už nad síly. Oba projekty budou opět někde nad hranicí osmičky, 8A-A+? Krásnej den, super projekty!

Projekt 8A?






Projects in Obřany

Today before the noon, our duo (Adam and me) went to Obřany to try out the local megaproject. Adam dusted the holds and then we were trying the moves.

The start was okay, then a move we had not marked really. Adam then did the rest. 8C, I guess. We checked out the left variant (a rather easier one) but we didn't succeed with planning the moves. This variant could be somewhere around 8B.

Another thing to do was Loli-X (Mastered by Chválič only). Adam had to leave after that so we took away some of the mattresses but kept climbing anyway. Meanwhile, Honza was cleaning a "romanntic" overhang nearby.

There were relatively big yet a little dirty holds inside the overhang. The moves were designed but we couldn't merge them to a single line. Then Chválič left as well so Štěpán and I ended up trying to defeat the overhang over the edge. It was beyound our powers, though. Both projects will again be somewhere above 8: Maybe, 8A(+). A beautiful day and great projects!

pondělí 4. března 2013

Campusový desetiboj

Již delší dobu jsme s Adamem a Štěpánem přemýšleli nad tím, že bychom si z tréninku na campusu udělali něco víc, a tak jsme zkusili si udělat analogii k desetiboji v atletice. Minulý týden na ČP jsme dali dohromady disciplíny a včera poprvé desetiboj absolovali. Adam výkony z analyzoval a přiřadil první body. No na olympiádu bychom se včera nekvalifikovali:)) Nutno říct, že popisům disciplín asi moc rozumět nebudete a některým bodovým ohodnocením taky ne.

Campus decathlon


Pokud jsme na nějaký podle vás důležitý cvik zapoměli napište nám.





Campus Decathlon

For quite a long time, Adam, Štěpán, and I were thinking about making something more from our campus training. That's why we tried to create an analogy to classic decathlon in athletics. Last week, while on the Czech Cup, we put together the disciplines. Yesterday, we tried to run it for the first time. Adam analysed our performance and assigned first points. Well, we couldn't qualify for the Olympics :-) I must say you won't gather much from the description of the disciplines (or some assessment points).

If you think we missed an important piece of exercise, please let us know.

neděle 3. března 2013

ČP Lokalblok Monster

Po  týdnu razíme opět do Prahy. Sobotní ráno nezačíná dobře, auto stagnuje formou zablokovaných zadních kol a tak musíme alternativně valit vlakem. Kvalifikačními bouldery se mi podaří prostoupit relativně v pohodě, dávám všech osm a postupuji z 1. místa do finále.

 Nejtěžší boulder kvalifikace

 Kvalifikace n. 4


Kvalifikace n. 6

Ve finále si pro nás Vilda s Olinem opět připravili super boudery. Jednička padá na první, dvojka nepustí, trojka prvním a čtyřka taky na první. Celkově 1.místo. Druhej Kuba Hlaváček, třetí Štěpán.

 Finále n1

Finále n2

 Finále n3

 Finále n4

Stupně vítězů

Večírek se odehrává nejdříve v lezeckém duchu, pak se většina odebere na parket.

Večírek 1

Stavěči boulderů:)





Czech Cup Lokalblok Monster

Once again after a week, we were back in Prague. Saturday morning did not start well: The car refused to move (due to rear wheels being blocked) so we had to choose the train this time. Qualifying boulders were not a big deal for me, I sent all eight and went to the finals from the 1st running place.


Vilda & Olin had prepared juicy boulders for us in the finals. Number 1 fell on the 1st attempt, number 2 resisted, number 3 and number 4 in the same way as number 1. Result: 1st place. (Kuba Hlaváček the 2nd, Štěpán the 3rd.)

The party started in the climbing theme and later, most people went to the dancing floor.