čtvrtek 29. prosince 2011

Vodní sporty na Ostaši

Včera jsme s Kačou a novým "spolulezcem" Alfem vyrazili na Ostaš, počasí nic moc,ale říkám si Velkej Střecháč to je jistota, ten bude suchej. No nebyl, suchýho nebylo vůbec nic, ani cesty s lanem. Chvilku zkouším  nalézt do Domina Xb a s maticí poněkolika pokusech dolezu k prvnímu kruhu, ale vzdávám se. Plavec jsem špatnej. Zkouším ještě Le Pardon 7A+, ale mokro mě znovu zastavuje. Pro lepší pocit si dám aspoň pravou hranu a jedeme domů. Romaňák měl štestí, že kamarádi nevstali, o nic nepřišel.


Happy New Year všem!!!



"Water sports" on Ostaš

Yesterday, I, Kača, and our new companion Alf went to Ostaš. The weather was not so great but I told to myself that "Velkej Střecháč" might be good and dry enough. Well, actually it wasn't. Even the paths with ropes were wet. I try Domino Xb for a while and I do arrive at the first ring after a few attempts, but then I give up. I am a bad swimmer. Then I proceed to Le Pardon 7A+, but I can't go on again due to the water. So I do the right arete to cheer myself up and then we go home. Romaňák was lucky that the friends couldn't get up; he didn't miss anything.

Happy New Year to all!

sobota 24. prosince 2011

Mejcup 2011 - videoreport ČT4

Od 20 minuty - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10103510226-sport-v-regionech/311297370070017/

News report about Mejcup 2011 (ČT4 channel) -- from 20th minute on.

neděle 4. prosince 2011

Mlynářská skála

Včera jsme s Kačou vyrazili k Doudolovu mlýnu na Mlynářskou skálu, počasí bylo náramný, skála suchá. Rozlezu se a hned jdu na projek z minula Muttertag. Podmínka je znát a tak po 7 pokusech sem nahoře. Pěkná jedokrokovka velmi podobná Muttertagu v Magic Woodu, leč trošku lehčí? takže 7C+.


Dál zkouším projekt napravo, dva malý bočáci, dobrá noha a daleko do madla. Chybí mi ještě kus.

 Projekt 8A+/B?

Jdu si tedy zkusit bouldery v levém převisu. Ošahám chyty nejtěžšího směru a prvním pokusem to pošlu. Pěkná lištovačka za 7B?



Ještě udělám lehce vpravo variantu ze soje za 7A Cigánovy Gatě.


Cigánovy Gatě 7A

Nakonec si zopáknu Patent 7B/B+ a Vynález 7A. Zkusím si ještě chvilku projekt, ale chybí mi pořád hodně..



Mlynářská skála

Yesterday I and Kača took off for the Doudolův mlýn (Doudol's Mill) and Mlynářská skála ("Miller's Rock"). The weather was neat, the boulder dry. I warm up and go straight to Muttertag, the project left from the last time. It goes well; after 7 attempts I am on the top. A nice one-step, very similar to Muttertag in Magic Wood, maybe a little easier. So 7C+ it is, I guess.

Moreover, I am trying the project on the right - two small side pulls, a good foot, yet too far to the bucket. It's unfortunately a bit further on.

So I'm going to try the boulders on the left overhang. I try to feel the holds in the heaviest direction and send it at the first attempt. A nice ledge - 7B?

Then I proceed to the right and try the way from the standing position - 7A "Cigánovy gatě".

Finally I do Patent 7B/B+ and Vynález 7A again. I am trying a project for a while, but I am still not ready...

čtvrtek 1. prosince 2011

Hip Hop 7C+

Jsem vyhrabal video z loňska, jak jsem přelezl Hip hop 7C+ na Mlýnském vrchu (Petrohrad). Kvalita hodně špatná....




Hip Hop 7C +

I came across a movie from the last year - me climbing Hip Hop 7C+ at Mlýnský vrch ("Petrohrad"). The quality is very poor...

Bouldering v Pardubickým kraji

Tento týden jsem vytvořil v rámci předmětu Tvorba tématických map, mapu bouldringových příležitostí v Pardubickém kraji a aby to nebylo tolik strohý tak jsem k tomu přidal ještě počty členů v ČHS dle SO ORP. Mapa je udělaná tak, aby stím nebylo tolik práce, takže jsem tam pár věcí zgeneralizoval a něco si vymyslel;) NAvíc jsou tam věci, který jsou zbytečný, leč k vypracování nezbytný, jako obrázky lezek apod. Bylo by zajímavý udělat to pořádně a pro každý kraj či celou ČR...Zvlášť když se to doplní o nějakou tu tabulku tak je to zajímavý. Tak třeba když bude někdy čas...




Bouldering in the Pardubice Region

This week, I created this map of the bouldering places in the Pardubice Region. It was a project to the subject "Creation of thematic maps". I also added the numbers of members. I didn't want to spend much time creating it so the map is rather simplified; some things are generalized and some just made up. ;-) In addition, there are details that are useless for us, but necessary for the successfull completion of the project (such as the pictures). It would be definitely interesting to do such a project properly, for every region or even for the whole country... especially if it was supplemented by a table. So maybe when I have more time...