pátek 27. května 2011

Teorie Relativity 7C+

Trošku nepovedený, ale tak aspoň pro představu..;)

Not a big deal, just to have an idea... ;)

neděle 22. května 2011

Otradov

Není moc času, tak jen telegraficky. Včera se mi půodařilo na Otradově přelízt projekt Teorie Relativity za 7C+. Krutá převislá silovka po malých chytech o jednom respektive dvou krocích na kámen Discovery. Dále jsme se Štěpánem očistili tři nový kameny cca 50m napravo. Vznikly dvě 7A/+, a pět lehčích boulderů. Na závěr jsem se pokoušel přelízt projekt na kámen asi 100 napravo od Queen MAry, jedná se skoro o plotnový lezení po malých lištách s hodně špatnýma nohama. Přelez se nekonal, asi vedro. Klasa tak 7B+-C? Na závěr dne jsme pořádně zabušili u Chváliče doma! A teď zase tejden bez lezení :( Jo a nějaký fotky se objeví u štěpána na blogu a mám i trochu nepovedený videjko z Teorie;)



Not much time, so just in short. Yesterday I managed to climb over Teorie relativity 7C+ at Otradov. A harsh overhanging power stuff with small holds and one or two steps on the Discovery rock. Then me and Štěpán cleaned three new rocks some 50 metres on the right. Two 7A+ have emerged and five easier boulders. At the end I tried to climb a project to a rock about 100 m right from Queen Mary, it is almost a slab climbing on small crimps with very bad steps. No climbing over, maybe it was too hot. Classification maybe 7B+-C? At the end of the day we worked a lot at Chválič’s home! And now a week without climbing :( Oh yes and some photos will be on Štěpán’s blog and I have a poor video from Teorie ;)

sobota 14. května 2011

SP Vídeň - Aktualizace! - 7.místo

Semifinále je tam!!!, z 6týho místa, a to nebylo daleko tomu, abych kvalifikaci vyhrál..Tak uvidíme, co dneska, bylo by hezký skončit do 15.týho místa.. Jestli se chcete podívat tak na a www.ifsc.tv by měl běžet online přenos. JO a jinak, Něvelajz 21, Petra Ruzickova 31 a Nevělajzka 39, a tací jako Fishuber, Hori, Core nebo Johnson nepostopili... Takže, jak by řekl Mráza - A muerte pi..



 Rozhodující bouldr!

Po naspaných šesti hodinách ráno vstáváme, a opět vyrážíme do Vídně. Lidí se přišlo podívat už docela dost, takže výkony jsou patřičně oceněny. Mě se podařilo dát jedničku na třetí pokus, taková ladička po chytech nechytech, kde člověk musel zabrat za jednu z dírek na oblině. 

 Dvojka a respektive trojka, to je marnost sama. Zase hodně technický, chyty daleko od sebe.
 Trojka
Zato čtverka, to bylo něco pro mě. Silovka jak blázen, náskok po stiskátkách. Bohužel se mi nepodařilo udělat "poslední" krok, takže mám jen zónu.

Celkově suprový 7.místo.  Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že skončím sedmej, tak si asi ťukám na čelo, avšak nakonec to trošku zamrzelo, přeci jen, byl jsem první nepostupující,takže finále bylo hodně blízko. Stačilo dát v jedničce o pokus míň, nebo zbombit tu čtyřku. Jávím, konec breku, je to sport, takže zase hurá trénovat! Forma teda docela je, škoda, že mám teď školní povinnosti a moc toho nenatrénuju:( Docela mě to závodění zase chytlo a jel bych ještě na nějaký svěťák, ale bohužel pavouk neplní povinosti, takže nejsou money, a tak pojedu jen do Arca, kam se moc těším, a snad se zase podaří vyladit formu a nějak hezky se umístit.



The semi-final is there!!! From the 6th place and I wasn’t far from winning the qualification. So we will see what will happen today, it would be nice to finish better than on 15th place. If you want to have a look, there should be an online broadcast on www.ifsc.tv. And anyways, Něvelajz 21, Petra Ruzickova 31 and Nevělajzka 39, and names like Fishuber, Hori, Core or Johnson didn’t go through... As Mráza would say – A muerte pi..

We get up after six hours of sleep and set off for Vienna again. There are quite many people watching so out efforts are appreciated. I managed to send the first one at the third attempt, there weren't proper holds, you had to use one of the holes on the dull edge.

Two and three hopeless. Again very technical, holds far from each other.

But four was good for me. You need power, hop on colonette. Unfortunately I didn’t manage to make the “last” step, so I only have a zone.

All in all a great 7th place. If someone had told me a week ago I was going to be 7th, I would have thought he is nuts, but on the other hand I was a bit sorry, I was the first one not going to the final which was very close. It would have been enough to have one attempt less during number one or make number four. I know, no more crying, it’s sport, so let’s go training again! I am quite fit it's a pity I have school-related obligations and not much time for training :( I enjoyed competing and I would love to take part in another world cup but unfortunately the spider does not fulfill his obligations and has no money, so I will only go to Arco, which I’m looking forward to, and maybe I will get into shape and it will be a nice rank.

neděle 8. května 2011

Ostaš, Forma je tu!

Po týdenním tréninku v kuse, jsem se s Káťou vydal na Ostaš. Počasí bylo exkluzivní, kameny až na vyjímky suchoučký. Přijíždíme v sobotu k večeru, první věcí, na co chci mrknout, je Futur linka ze sedu. Je to jeden těžkej krok navíc, žádná krása, na začátku takovej blbo nástup a pak musí člověk dávat pozor na kamen za sebou. Tvářilo se to jako 7C. Pak jdeme na paseku. Káťa přelízá dva svý projekty - 3ku a 5Béčko na bazénu. Já už netrpělivě koukám po svým projektu z minulýho roku na malým střecháči. Začíná se v Louis Armstrongovi, traverzem doleva do Master of Rock a jím na vrchol. Zkroknu to a pak, to jde překvapivě hladcem třetím pokusem je to doma. Tak já nevím, sem si říkal, že by to mohlo pokukovat i po Béčku, ale to tomu teď nemůžu dát, takže 8A+. Je to spojení tak 8A a 7C+.

Crux 1
 Crux 2
 Crux 3


NAkonec si dám ještě novinku od Konrada Saladry, Shake the Lattice 7C+, což začíná jako Master of Rock a leze se to do Monster of Popu. Káťa nakonec dne ještě hezky vyběhne Mlaskonku 6A.

Druhej den začínáme na Čertovi a Káče 5C. KáŤa drtí, ale jeden krok pořád ne a ne udělat, tak příště.


Pak jdeme ke Studánce, kde lezu všechny nový sedmičky, 7A, 7A+ a 7B.

Další cíl má zase Káťa a to 5B+/C nad Velkým střecháčem. Chvíli řeší nástup, pak to pošle.

Dál jdeme k Vesmíru. Věčně mokrej Klidnej Bicák 7A+, je zase docela vlhkej, tak to musím lízt troškutěžčejc, ale pouští to. Dám si ještě Kaskadéra 7C, kterej upaluje do Vzali mi můj sen. No dost vytrvalostní, dal bych spíš C/C+. Ještě omrknu projekt pod vesmírem přes kruto oblinu, jestli se něco nezměnilo. Nezměnilo. Konec lezení, jede se na hokej:)



After a week of training I went to Ostaš with Káťa. The weather was awesome and the boulders, except a few, were dry. We come on Saturday late afternoon and the first thing I want to look into is the Futur line from a sitting position. It’s one extra difficult step, nothing great, a stupid beginning and later you have to mind the boulder above you. It looked like a 7C. Then we go to the clear-cut area. Káťa gets over her two projects – a 3 and a 5B. I impatiently search for my last year’s project. The start is in Louis Armstrong, then a traverse to the left to Master of Rock which takes you to the top. Here we come at the third attempt. I was thinking of a B but it won't work out now so I go for an 8A+. It is a combination of maybe 8A and 7C+.

To finish with, I go for Konrad Saladra's new stuff, Shake the Lattice 7C+, which starts off as Master of Rocks and then you climb to Monster of Pop. Eventually Káťa runs up Mlaskonka 6A.

The following day we start at Čert a Káča 5C. Táňa tries hard but she can’t get on of the steps right, so it remains for the next time.

Then we move on to Vesmír. Always-moist Klidnej Bicák 7A+ is quite moist again so I have to climb it in a harder way but I manage in the end. Then I go for Kaskadér 7C running up to Vzali mi můj sen. It requires endurance, I would rate it rather C/C+. I have a look at a project under Vesmír to see if something has changed. It hasn’t. No more climbing, it’s ice-hockey time :)

neděle 1. května 2011

How to find new block - online?

Na včerejšek byla předpověď hodně zlá, tak sem zvolil trénink u Chváliče, kterej byl supr dobrej a motivační, Vídeň se blíží..

Na mapovém serveru http://geoportal.cuzk.cz, respektive jeho mapové službě je možné najít téměř všechny skály po celé ČR. Je potřeba si zapnout mapu Zabaged, podklad Ortofoto, a v rámci ní Terénní reliéf, který obsahuje Skalní útvary, osamělé balvany či skupiny balvanů. Výsledky je nutné samozřejmě brát trošku s nadhledem, protože až terénní průzkum ukáže, nakolik byly útvary na mapě reprezentativní.

The weather forecast for yesterday was very bad, so I dediced to go training at Chválič, which was great and motivational, Wien is getting closer... 

On a map server http://geoportal.cuzk.cz, or its map service, it is possible to find almost all rocks in the whole Czech Republic. You have to select a Zabaged map and an Ortofoto background with Terénní reliéf, which contains rock formations, alone standing boulders or boulder groups. Of course, the results are not perfect and only a field survey will show to what extent the objects in the map were representative.



Každopádně pak se dá objevit něco jako tohle (klikni pro zvětšení) 
Anyways, you will be able to discover something like this (click to enlarge)

 Údolí Krouny, potenciál?
Krouny valley; potential?

 Pro porovnání Otradov, kde bude cca.100 bouldrů..?
Otradov for comparison; there will be some 100 boulders?
Bude tady něco?
Will there be anything?
Př. - Bor
Ex. - Bor