neděle 31. května 2009

SP Vídeň

29-30.5 proběhl v pořadí třetí světový pohár v boulderingu. tentokrát pro nás velmi blízko v rakouské Vídni. Sjelo se okolo 140 - ti závodníků. Původně se měli závody konat venku, ale kvůli špatnému počasí se museli závody přemístit do haly. Z našich se závodů zúčastila Silva Rajfová, Nelly Kudrová, Adam Ondra, Ondra Nevělík a já. Vzhledem k velkému počtu závodníků se vytvořili dvě skupiny, aby to rychlejc odsejpalo.

S kvalifikacemi začínali baby. my jsme jejich výkony neviděli, ale holky rozhodně stím, co předvedli nebyli spokojení - Silva 41 a Nelly 39. Odpoledne jsme lezli my. s klukama jsme strávili "pěkný" 4 hodinky v izolaci a šlo se na věc. Bouldry jsou pěkně těžký a mě se daří dát jenom 4 zóny což na Semi zdaleka nestačilo - 38.místo. Adam dává dva Topy a jde do semifinále z 8.místa. Ondra dává jeden Top ve své skupině a je 41.

Nakonec vyhráli závody Rusové Rustam Gelmanov a Aleksandra Balakireva, Adam skončil na 11.místě.

sobota 30. května 2009

Mladkov a Wayne Gretzky

30.5. se mi podařilo i přes velkou nepřízeň počasí, přelézt projekt (narovnání Hokejky) - Wayne Gretzky, čímž se tak klasa nejtěžší cesty na Mladkově posunula o dvě třídy výš.( z 8- na 10-)

Jedná se v podstatě o dvoukrokový boulder. Z relativně dobrých lišt nátah do tříprstový lišty na čtvrtčlánku, potom skok (nebo kdo má sílu fix) do madla a šestkou nahoru. To všechno v lehkým převisu. V klasifikaci jsme se se Štěpánem shodli na 10-. Tak uvidíme co na to ostatní.

Nakonec jsem si ještě vyhlídl další projektík. Vede přímo nad začátkem cesty Fitz - Roy. Už kdysi byl navrtán, ale někdo to vyvrtal. Takže snad to bude, co nejdřív opět navrtaný a na Mladkově bude další desítka??? Charakter je podobně jako u Gretzkyho - boulder po lištách, tentokrát jsou však lišty větší, ale oblejší a ve větším převisu. Pracovní název - Plešatá zpěvačka.

středa 27. května 2009

Škrovád

22.5. jsem si trošku odskočil od připravování na maturitu na nedaleký škrovád. Probouzím se v pět ráno a už nemůžu dospat. Rozhodnu se tedy v šest vykopat z postele, aspoň bude lepší tření. Dorážím v sedm. Jdu se rozlízt a hned zkouším projekt. První pokusy nevěstí nic dobrého a tak se přesunuji pod další projekt na Sarajevu. Technickou ladičku po chvíli dávám - Knedlajs 7B+. Klasifikase se bude velmi odvíjet od výšky lezce, může být 7A, ale i 8A. Pak jdu lehce prozkoumat jeden ze škrovádských sektorů, ale mohutná biota mě v tom odrazuje a tak jdu zpátky na projekt č.1. Po pár pokusech cítím výrané zleršení oproti ránu a daří se mi projekt přelézt - Kunhutina Modlitba 7C/C+.

Koncentrace!



A de se na to!




neděle 10. května 2009

Druhé Borování

Včera jsme se vydali na Bor. Počasí zprvu nevypadalo dobře, po cestě bylo všude mokro. Ale když jsme dojeli pod kopec tak najednou sucho a po dešti ani památky. Ihned vyrážíme do kopce a naší první zastávkou je Hnízdo. Vyčistili jsme dva nové lehké bouldery + se mi podařilo přelézt asi rok starý projekt - Všechny řitě světa i ta má 7B+/C. Poté jsme ještě vyčistili nový kámen asi 20m za Hnízdem. Vznikl tak nový boulder Babolet 6C+.
Poté se přesouváme k Titanicu kde Štěpán dává Nesnesitelnou Tíži Sladkých Slibů 7B+.
Pokračujeme dál do kopce a zastavujeme se jako vždy u Laboratoře. Zkouším projekt - Panthenol. Opět se trošku zlepšuju, ale na přelez to pořád není. Štěpán dává lehce vlhkého "somálce" 7B a zkouší Se Stromem V Prdeli 7B, ale opět nula bodů. Já se ještě zavěšuju do Druhé Odmocniny za 7B a po třetí návštěvě Boru se mi podaří dát tuhle technickou a hlavně morálovou lahůdku.
Poté přichází kameramanský team od Singing Rocku a jdeme na Monstrum. Tady se mi podaří s velkým překvapením dvakrát zopakovat Zlatýho Draka, a oficiálně jsem ho tedy shodil na 8A+. Štěpán po pár pokusech dává Godzillu 7B+/C.
Nakonec se přesouváme k Barbandovu. Zkouším projekt z minula, ale nedávám. Tak zkouším SD k boulderu D.D 6C, a po asi pěti pokusech dávám, tedy D.D.T 7B. Ještě se dolézáme na Gumídku a Peklu. Lezeme Step By Sep 7A+(podle nás 6C+) a Drchačku 6C+/7A. Ještě očisťujeme nový boulder Kýl.

neděle 3. května 2009

SP Hall

Tento víkend se konal druhý Světový pohár v rakouském Hall. Přijelo okolo 80 chlapů a 50-ti bab. Českou výpravu reprezentovala Silva Rajfová, Já, Ondra Nevělík a "nováček" v SP Áda Ondra.

Vzhledem k velkému počtu startujících se lezlo na dvě skupiny, tedy z každé skupiny postupovalo dále jen 10 lidí. Chlapy začínali, a obě skupiny měli podobný charakter bouldrů. První dva lehký. Třetí dá se. Čtvrtej unreal. A pátej dá se. Mě se podařilo dát první tři na Flash. Ve čtvrtým nula bodů a v pátým jsem byl blízko(nebo daleko?) Topu. Rozhodně tenhle výkon na semi nestačil (30.místo) a tak jsem mohl jen sledovat jak se daří ostatním. Adam lezl suveréně. Čtyři bouldry na první pokus, v jednom chvíli tápal jak správně skočit, ale nakonec taky dává.Takže postup z 6.místa. Ondru hned v prvním pokusu v prvním boulderu sundává rozhodčí za nesprávné nastoupení. Druhým pokusem Topuje. Druhý bouldr dává taky na 2.pokus. Třetí, čtvrtej nic. V pátým se mu docela dařilo, pomalu se dostával výš a výš, ale únava nakonec zvítězila a tak ondra nakonec zkončil na 68. místě. Silva lezla docela pěkně. Ale dala "jen" dva bouldery, padlo pár nadávek, nějaká ta slza a 27.místo.

V semifinále zazářil Mykhailo Shalagin, který toto kolo ovládl. Jako jediný dal 3. bouldery. Adam dal 2b na 2p a my jsme se tak mohli těšit jak mu to zaleze ve finále. V tom působil lehce nervózním dojmem (kdo by taky nebyl:), přesto se mu podařilo jeho pozici ze Semi ještě o něco vylepšit a skončil třetí. Vyhrál Kilian Fishuber a druhej skončil Ital Gabri Moroni.

U bab nastalo trošku kuriózní situace. Anna Stohr a Akito Noguchi zalezli stejně jak v semifinále tak ve finále(4t na 4p). Čekalo je tedy superfinále. Stavitelé lehce zlehčili chlapský boulder číslo dva. První přiběhla japonka, a boulder se skoro prošla. Po ní lezla Anna, která měla nezávidihodnou pozici ale místní diváci, až mi z toho lezl mráz po zádech, ji vytlačili nahoru a tak poprvé v boulderingové historii vyhráli dvě závodnice.

Další SP nás čeká za 3 týdny ve Vídni.