neděle 26. dubna 2009

Mladkov

V sobotu jsem vyrazil na Mladkov. Nejprve jsem šel objevit a rozlízt se na bouldrech 200 metrů od hlavního masivu skal. Našel jsem krásnej traverz po lištách a po chvilce vylezl. Romance beze slov 7C/C+ tr. 

Pak sem si dal ještě pár lehčích místních kousků. Potěšil mě místní převis, i když nic těžkýho tady není.(max. 7A)

Pak jsem společně s Pavlem Žofkou šli nafotit Konec Světa 8B a navrtali jsme nový projekt - narovnání Hokejky 6. Pracovní název je Wayne Gretzky a bude to cca 10-. Jedná se o tří krokový boulder za mini jebku v mírném převise a pak lehkym nahoru. No uvidíme příště.

neděle 19. dubna 2009

Tajná oblast

V sobotu byl na plánu Bor, ale počasí se pokazilo a tak jsem se s přítelkyní vydal objevovat novou oblast.

Jedná se o pískovec, ale není moc pevný a často se drolí. Bouldery jsou obtížností do 7A a většinou docela morálový. Dopad je převážně dobrý.

neděle 12. dubna 2009

První Borování

O tomto víkendu jsme poprvé, ve složení já, brácha a Silva Rajfová, vyrazili na Bor. Podmínky byli naprosto ideální. Svítilo sluníčko, okolo 20 stupňů, ale v lese chladno a chvílemi supr tření. Do machova přijíždíme na jedenáctou hodinu, dlouho neotálíme a už se ocitáme u Titanicu. Já se rozlízám, Silva dává Fintovou hranu Flashem 7A+, a po chvíli zkoušení i Titánovýho kosmonauta 7A a štěpán zkouší svůj "projekt" Nesnesitelná tíže sladkých slibů, ale nedává. Poté se přemisťujeme o 300 metrů výše k poemexu. Všichni lezeme novinku Durex za 7A, já zkouším projekt Pantheno 8A/+?

a Štěpán se Silvou se vrhají na Se stromem v prdeli 7B+.

Štěpán má pár pěkných pokusů a v jednom padá dokonce ve výlezu, Silvě to moc nejde. Já se v projektu cejtím se v tom mnohem lépe než minulý rok, avšak mě táhne zadek pod převisem dolů a tak z malých lišt  se ne a ne dostat do dalšího chytu. Dále se přesouváme až ke kamenu Holywood ke nedaleko na nás čeká zcela nový kámen. Štěpán se prokazuje jako čestný člen hnutí Clean and Clear a čístí co může. Díky tomu vzniká plno nových boulderů obtížnosti 4-7A+  + jeden mega projekt za 8A/B??

Na hodinkách už vidíme sedmou hodinu a pro dnešek to balíme. Večer trávíme v příjemném prostředí nedaleké restaurace a jdese spát. 

Další den vstáváme v devět hodin, posnídáme a opět hurá do kopce. Opět se rozlézáme na Titanicu. Tentokrát se Štěpánem děláme lezeme nový boulder asi za 6B. Pak se přesouváme k Se stromem v prdeli, kde se opět štěpán se silvou pokouší o přelez. Naši trojici doplňuje fotograf Pavel Žofka a já mu pózuji v Druhé odmocnině 7B, King kongu 7C+ a Zlatém Draku 8B. Poté beru lano a snažím se očistit nový Highball za Holywoodem. Čistím tři směry, z nichž dva se mi podaří přelézt 6A a 6C+. Další je nad moje síli, avšak boulder nádherný, kolmý cca 7C?. Při čištění si zaskočím na Hraniční přechod pro přelez Gesera za 7C. Štěpán se Silvou přicházejí s nepořízenou a tak nakonec zkouší a přelézají pár 6A-7A .  Navečer končíme a už se těšíme jak ze sebe smyjeme tu hroznou špínu :)

i když nepadali žádný super přelezi, tak skvěle, jako vždy, strávený víkend na Boru!

pondělí 6. dubna 2009

Škrovád 5.4.

Den po závodech jsem s mamkou a ségrou jel "vyvětrat" na Škrovád s cílem pozkoušet dva projekty. Nejdříve jdu zkusit nově očištěný projekt na Sarajevu. Ze začátku my zdolání přijde nemožný ale po pár minutách přicházím na správný postup, několikrát dolezu do posledního kroku kde je potřeba trošku skočit, ale protože sem si nevzal bouldermatku tak mi strach odporuje s dosažením Topu. Navíc v jednom z pokusů se mi podařilo urvat miniaturní přídrž, a tak boulder opět trošku ztěžkl. Místo malé přídrže se teď bere malinkatá jednoprstová dírka. Takže opět pokouším a opět se pomalinku přibližuju k Topu a nakonec dávám. Název tedy Mrazák a klasa 7C. Možná to bude i těžší ale uvidíme. O velikonocích pojedu na projekt do Lubný z minula(7C/C+?), + Honza Chvála má připravený ještě jedno překvapení v podobě dalšího projektu cca 8A-C. A potom hurá na první Bor. Tady čeká projekt na Evoletu (7C?) a potom uvidíme, budem čistit a jako vždycky se něco vyloupne.

neděle 5. dubna 2009

ČP Brno

4.4. proběhl druhý český pohár v lezení na obtížnost, tentokrát na brněnském rajčeti. Oproti minulému týdnu se počasí umoudřilo a tak vypadala i účast na tomto závodě. U holek se sjel standartní počet - 10. , a(le) u chlapů to nebylo o moc lepší a přijelo pouze 13. závodníků, avšak na druhou stranu nikdo z nich nebyl "vydlák", spíše naopak. Cesty postavili Kuba Kováčik a Peťa Solanský a podařilo se jim postavit krásný cesty. 

Kvalifikace proběhly bez větších překvapení a bezt řech závodníků sme měli možnost vidět všechny i v podvečerním finále.  Ženský měli kvalifikace asi 6B+ a 7A+,  z čehož první vylezlo 9. bab a druhou 4. U chlapů byla první tak za 7B/+ - 4. Topy a druhá za 7C - 2. Topy. Mě se podařilo vylézt obě dvě a tak jsem postoupil společně s adamem z prvního místa do Finále. Do finále šel i Štěpán z osmého místa.

Finále se lezlo ve stylu jedna holka jeden kluk a přijela se podívat i televize a pár diváků, kteří aspoň trošku vytvářeli příjemnou lezeckou atmosféru. V ženských se stala nemilá situace a tři holky dolezli do stejnýho místa, ae rozhodčí dobře rozhodli a tak se z vítězství radovala, u mě trochu překvapivě, Helča Lipenská. Druhá zkončila Soňa Hnízdilová a třetí místo si rozdělili Silva Rajfová a Nelly Kudrová. Finále kluků  bylo už od začátku těžký, uprosřed skok a ke konci záludná "brambora", dle stavěčů 8b+. Mě se lezlo dost pěkně a čím se byl víš tím sem si více věřil na Top, ale malé zaváhání, asi tři kroky po Topem, my vtom zabránilo a byl sem na zemi. Adam potvrdil roli favorita a vyhrál. Já jsem tedy zkončil druhý a daleko pode mnou skončil třetí Michal Rožek. Hezky zalez i Štěpán a skončil 4. 

 Oproti Lomnici o hodně lepší závody( pravda že tam to měl hodně na svědomí DM), žádná zdržovačka, krásný cesty. Už se těším na příští ročník.