pátek 30. ledna 2009

Mladkov - Again!

Den prázdnin mě a Štěpána lákal, jet si někam zalízt. Moc možností se nenabízelo, ale nakonec jsme jeli na Mladkov podívat se jestli se něco nezměnilo v projektu.


Při příjezdu ke skalám hledám místo na zaparkování, avšak žádné příhodné nenacházím. Nakonec parkuji přímo u skal. A protože ještě nejsem tolik zkušený řidič, tak jsem jedním kolem najel do kupy sněhu, která značila příkop. Po hodinovém snažení se vymanit z této situace, se stává spasitelem místní chlápek, který zrovna rozbíjí led v zamrzlém potoku. Přináší lopatu a vše je OK.

Ihned jdeme lízt. Rozlézáme se v 5 a pak už koukám po projektu. První pokusy jsou špatné, ale rychle mi rozmrzají prsty a já se posunuji výš a výš. Podaří se mi prolomit jeden z klíčových kroků, a dostat se tak do malé lišty, a tím se tak po minulé návštěve o malinko zlepšit, avšak to je vše a po asi hodinovém pokusování nedávám.  





Při mém pokusování doráží Žofin se svými dětmi a tím tak zpříjemní moje pokusování. Říká nám o starém projektu, narovnání cesty Hokejka, po kterém jsme již koukali, a který kdysi zkoušel Miro Piala, a tak se do toho taky díváme. Mě se podaří všechny kroky (teda jen 3) udělat a tak stačí jen počkat na lepší počasí a jeden borhák se může natlouct. Myslím si že tento "kvak" bude obtížnosti okolo 10 UIAA. No uvidíme...